Pääsiäisleipä eli kulitsa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Pääsiäisleipä eli kulitsa

Jaana Kankaanpää
Kulitsa on makea leipä, jota tarjotaan kahvipöydässä pashan kanssa. Toki kulitsaviipaleelle voi sivellä myös maustettua rahkaa.

Pääsiäisleipä eli kulitsa

1 kplAinekset
  • 1 1/2 dl maitoa tai pashan heraa
  • 1/2 palaa (25 g) hiivaa
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 dl rusinoita tai korintteja
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • Voiteluun
  • muna
  • Koristeluun
  • kokonaisia, kuorittuja manteleita
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja muna. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Lisää lopuksi rusinat ja mantelirouhe. Kohota taikina ja leivo pyöreäksi leiväksi. Jätä taikinapalat, joista voit leipoa pinnalle kirjaimet XB.

Kohota leipä hyvin peitettynä. Voitele ja pistele. Painele pintaan manteleita. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta saa liikaa väriä.

Tarjoa pääsiäisleipää kahvipöydässä pashan tai valmiiksi maustetun rahkan kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit