Crêpes Suzette - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Crêpes Suzette

Sanne Katainen
Crêpes Suzette eli liekitetyt appelsiiniohukaiset vaativat tekijältään varovaisuutta liekkien kanssa.

Crêpes Suzette

8 kpl (Ø 18 cm)AineksetLettutaikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 50 g voita sulatettuna
Täyte
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ½ tl appelsiininkuoriraastetta
  • 1 rkl appelsiinitäysmehua
Liekittämiseen
  • ½ dl konjakkia
  • ½ dl sitruslikööriä (Cointreau tai Grand Marnier)
Lisäksi
  • vaniljavaahtoa
  • 1 appelsiini kuorittuna ja viipaloituna
Valmistusohje

Sekoita keskenään jauhot ja maito. Vatkaa joukkoon munat. Lisää sokeri, suola ja rasva taikinaan. Anna taikinan turvota jääkaapissa puolisen tuntia.

Kuumenna pieni paistinpannu. Sulata voita pannulla ja paista ohuita räiskäleitä eli kreppejä.

Valmista täyte. Sekoita voihin sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Sivele täytettä kevyesti jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan.

Sulata loppu appelsiinivoi isommassa, mielellään valurautaisessa pannussa (älä käytä teflonpannua) ja kuumenna krepit siinä.

Kaada päälle konjakki ja likööri, kuumenna hetki ja ravistele pannua, jotta alkoholi imeytyy tasaisesti. Sytytä tulitikulla (älä pidä liesituuletinta päällä) ja anna alkoholin palaa pois eli liekkien hiipua.

Tarjoa lämlämpimät ohukaiset vaniljavaahdon ja appelsiiniviipaleiden kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit