Lindströminpihvit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Lindströminpihvit

Sanne Katainen
Lindströminpihvit tunnetaan punajuurilisästä sekä lisäkkeinä tarjottavista kapriksista ja sipulirenkaista.

Lindströminpihvit

10 kappalettaAinekset
  • 1 dl kermaa tai lihalientä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 300 g kypsiä punajuuria raastettuna (esimerkiksi puolet keitettyjä ja puolet etikkaliemeen säilöttyjä punajuuria)
  • 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 ¼ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Paistamiseen
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • Lisäksi
  • 2–3 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä tai voita
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 rkl kapriksia
Valmistusohje

Sekoita neste ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota hetki.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se öljytilkassa.

Sekoita korppujauhoihin sipuli, punajuuriraaste, jauheliha, muna ja mausteet.

Muotoile taikinasta 10 pihviä. Kypsennä pihvit käryttömästi ja ilman rasvalisää leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne perinteisesti paistinpannulla.

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Paista ne pannulla rasvassa pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla.

Jaa sipulit ja kaprikset pihvien päälle. Tarjoa lisänä perunasosetta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit