Vegaaninen pääsiäiskranssi - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Vegaaninen pääsiäiskranssi

Juho Korhonen
Kranssi on mehevä vehnätaikinaleivonnainen.

Vegaaninen pääsiäiskranssi

Ainekset
  • 5 dl kauramaitoa (suositus: käytä kahviin sopivaa versiota)
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 rkl rouhittua kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • noin 12 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista margariinia
Täyte
  • 200 g vegaanista margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
Voiteluun
  • vegaanista margariinia
  • sokeria
Valmistusohje

Lämmitä maito 37 asteiseksi, sekoita hiiva lämpimään maitoon.

Lisää kardemumma, suola ja sokeri voimakkaasti vatkaten.

Lisää 2/3 jauhoista samalla vaivaten yleiskoneella tai käsin.

Vaivaa joukkoon vuorotellen jääkaappikylmä margariini sekä loput jauhoista.

Anna taikinan kohota liinan alla puolesta tunnista tuntiin.

Sekoita täyte tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kaada taikina leivontapöydälle. Vaivaa hetki vehnäjauhojen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyksi. Lisää kummallekin levylle puolet täytteestä. Rullaa kahdeksi rullaksi.

Leikkaa rullat saksilla pitkittäissuunnassa kahtia. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja letitä löyhästi pyöreään muotoon. Anna kohota puolisen tuntia.

Paista uunissa alimmalla tasolla 20 minuuttia.

Nosta uunista. Voitele heti sulalla margariinilla ja ripottele runsaasti hienoa sokeria päälle.

Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit