Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa

Lari Lievonen
Pashajuustokakku on mehevän pehmeä pääsiäisherkku.

Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa

AineksetPohja
  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 voita
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
Täyte
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl rusinoita
  • 1/2 dl mantelirouhetta
Valmistusohje

Murskaa keksit ja sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurska voihin.

Lisää sitruunan kuori ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka käsivatkaimella keskenään. Lisää kerma, munat, sitruunamehu sekä lopuksi rusinat ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksimurun päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kuin irrotat vuoan.

Tarjoile tyrnimelban kanssa.

TyrnimelbaAinekset
  • 200 g tyrniä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje

Laita tyrnit, tomusokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kiehauta nopeasti.

Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi.

Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit