Olutnäkkäri - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Olutnäkkäri

Lari Lievonen
Itse tehty näkkäri maistuu voin ja sormisuolan kanssa ihanalta.

Olutnäkkäri

Ainekset
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl olutta
  • vehnäjauhoja leipomiseen
  • savusormisuolaa (esim. Maldon)
Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet ja kuivahiiva.

Lämmitä olut 42-asteiseksi ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Anna kohota puoli tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa 5–10 minuuttia.

Jaa taikina 8 osaan. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi suoraan leivinpaperin päälle. Leipien muoto saa vaihdella.

Pistele haarukalla reikiä, ripottele savusuolaa päälle ja taputtele suolakiteet kevyesti taikinaan kiinni.

Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes näkkärit ovat tummia.

Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit