Kinkku-ananas-homejuustosalaatti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kinkku-ananas-homejuustosalaatti

Sanne Katainen
Kinkku-ananas-homejuusto on suosikkiyhdistelmä pizzassa. Sekoitapa niistä vaihteeksi ruokaisa salaatti.

Kinkku-ananas-homejuustosalaatti

4 annostaAinekset
  • noin 1 l erilaisia salaattivihanneksia
  • 1 (noin 1 kg) ananas
  • 200 g palvikinkkua palana
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ½ dl kurpitsansiemeniä paahdettuna
Kastike
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl ananasmehua
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl viherpippuria rouhittuna
  • ½ tl suolaa
Lisäksi
  • leipää
Valmistusohje

Huuhtele salaattivihannekset, kuivaa ja revi ne salaattivadille.

Kuori ananas: Leikkaa molemmat päät pois ja vuole kuori irti kokkiveitsellä. Halkaise ananas pituussuunnassa neljäksi lohkoksi ja poista puumainen ydin. Säästä mehu kastikkeeseen. Paloittele hedelmäliha ja pane puolet tiiviiseen rasiaan jääkaappiin myöhempiin välipalanaposteluhetkiin. Levitä ananaspalat salaattipedille.

Suikaloi kinkku ja lisää salaattiin. Murustele päälle homejuusto ja ripottele lopuksi kurpitsansiemenet.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa salaatin kanssa. Lisänä maistuu myös hyvä leipä.

Aiheet Reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit