Kookospannacotta ja mango-passiosalsa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kookospannacotta ja mango-passiosalsa

Sanne Katainen
Samettinen jälkiruoka syntyy helposti kookosmaidosta kasvipohjaisen hyytelösokerin avulla ilman liivatetta, jolloin se sopii myös vegaanille. Raikas hedelmäsalsa viimeistelee makunautinnon.

Kookospannacotta ja mango-passiosalsa

4 annostaAinekset
  • 1 tlk (500 g) kookosmaitoa (tai 400 g + 1 dl vettä)
  • 1 dl hyytelösokeri Multiaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Mango-passiosalsa
  • 1 mango
  • 2 passiohedelmää
  • 2 rkl hunajaa
  • noin 2 tl inkivääriä raastettuna
Koristeeksi
  • tuoretta minttua
Valmistusohje

Mittaa kookosmaito ja hyytelösokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen puoli minuuttia. Siirrä sivuun ja lisää vaniljasokeri. Jaa seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä kelmulla peitettyinä jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Leikkaa mango pitkittäin kolmeen osaan ison kiven molemmin puolin. Ruuduta puolikkaiden hedelmäliha juuresveitsellä kuoressaan, käännä kuori kuperaksi ja irrota palat. Leikkaa pehmeät osat siemenen ympäriltä, kuori ja paloittele. Kumoa mangopalat kulhoon. Halkaise passiohedelmät ja kaavi lusikalla sisus kulhoon. Makeuta hunajalla ja mausta inkiväärillä. Tarkista maku.

Tarjoa kookospannacotta mango-passiosalsan kanssa. Koristele annokset halutessasi mintulla.

Vinkki: Voita valmistaa jälkiruuan kookosmaidon sijaan kermasta tai maidosta.

Aiheet Reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit