Banaani-porsaanlihakastike - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Banaani-porsaanlihakastike

Sanne Katainen
Banaani on suomalaisten suosikkihedelmä. Se sopii myös lihakastikkeeseen antamaan makua ja makeutta.

Banaani-porsaanlihakastike

4 annostaAinekset
  • 1 rs (noin 400 g) porsaan paistisuikaleita
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 (200 g) banaani
  • 2 dl maissia (pakaste)
  • ½ punaista chilipalkoa
  • 1 tl currya
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 1 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje

Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Ruskista lihat kuumassa pannussa voin ja öljyn seoksessa.

Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, kerma ja tomaattipyree. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon viipaloitu banaani, maissinjyvät ja chiliviipaleet. Mausta ja lisää lopuksi suolapähkinät. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn basmatiriisin ja raikkaan salaatin kera.

Aiheet Reseptit
Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit