Parsa-kalkkunapiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Parsa-kalkkunapiiras

Kari Salonen
Herkullisen parsapiiraan täytelisänä voit käyttää savukalkkunan asemesta vaikka savukinkkua tai kylmäsavulohta.

Parsa-kalkkunapiiras

noin 8 annosta

AineksetPohja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunamuusiaineksia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g voita
  • ¾ dl vettä
Täyte
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g vihreää parsaa
  • 150 g savukalkkunaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (2 ½ dl) ruokakermaa (juusto)
  • 1 dl parmesaani- tai mustaleimaemmentaljuustoa raasteena
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
Valmistusohje

Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet. Nypi ne rasvan kanssa raemaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirasvuoka (noin 20 x 30 cm). Painele taikina jauhoisin käsin ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään. Tee pohja mielellään odottamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu öljyssä miedolla lämmöllä kuultavaksi.

Huuhtele ja kuori parsat. Poista kuiva tyviosa. Hienonna kalkkuna.

Riko munat kulhoon. Sekoita mukaan kerma, juustoraaste ja mausteet.

Levitä kylmän pohjan päälle sipuli- ja kalkkunasilppu, sitten munaseos ja painele päälle lopuksi parsat.

Paista piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin. Koristele halutessasi tuoreella oreganolla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit