Marinoidut parsat ja bataattivohvelit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Marinoidut parsat ja bataattivohvelit

Kari Salonen
Bataattivohvelit marinoitujen parsojen kanssa ovat oiva brunssiruoka.

Marinoidut parsat ja bataattivohvelit

4 annostaAinekset
  • noin 500 g vihreää pikku- eli miniparsaa
Marinadi
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 luomulimetin kuori ja mehu
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 rkl hunajaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Vohvelitaikina
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl bataattisosetta (esimerkiksi Bonne)
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl oreganoa
  • 50 g voisulaa
Valmistusohje

Keitä parsat napakan kypsiksi. Pikkuparsat kypsyvät näppärästi myös mikrossa parissa minuutissa.

Sekoita marinadiainekset keskenään ja nostele parsojen joukkoon. Pane parsat jääkaappiin maustumaan mieluiten yön ajaksi.

Mittaa kermaviili, maito ja kasvissose kulhoon ja vatkaa munat joukkoon.

Sekoita jauhoihin juustoraaste, leivinjauhe ja mausteet. Vatkaa seos vähitellen nesteeseen vatkaten. Lisää voisula. Anna taikinan turvota hetki.

Paista vohvelit voilla voidellulla vohveliraudalla rapeiksi.

Tarjoa kuumat vohvelit marinoitujen parsojen kanssa ja halutessasi lisänä aiolia eli valkosipulimajoneesia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit