Parsabuffetti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Parsabuffetti

Kari Salonen
Parsabuffetista jokainen voi koota haluamansa annoksen.

Parsabuffetti

Ainekset
  • vihreää ja/tai valkoista parsaa (6–10 kpl/ruokailija)
Lisäksi
  • kylmäsavulohta
  • graavisiikaa
  • savuporoa
  • savukinkkua
  • salamia
  • pikahollandaisekastiketta
Valmistusohje

Asettele kalat ja lihat kauniisti tarjolle omiksi ryhmikseen.

Keitä parsat vasta, kun ruokailijat istuvat pöytään. Jokainen voi koota lautaselleen parsan seuraksi haluamiaan lisäkkeitä.

PikahollandaiseAinekset
  • 100 g voita
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl rakuunaa
Valmistusohje

Sulata voi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, jotta voi paahtuu hieman. Nosta kattila pois levyltä.

Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset. Pane keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet kapeaan, korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin juuri mahtuu. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja kaada mukaan voisulaa ohuena nauhana. Nosta sauvaa hiljalleen ylöspäin koko ajan sekoittaen, jotta kastike emulgoituu tasaisesti. Tarjoa parsojen kanssa kastikkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit