Resepti

Meksikolaiset tortillakupit

Jaana Kankaanpää
Täytetyt tortillakupit pysyvät kauniisti pystyssä muffinipellin koloissa lämmittämisen ajan. Vaihtoehtoisesti voit latoa ne korkeaan uunivuokaan pystyyn vieri viereen.

Meksikolaiset tortillakupit

12 kplAinekset
  • 6 keskikokoista tortillalevyä
  • Täyte
  • 400 g jauhelihaa tai 1 pkt (240 g) nyhtökauraa
  • 1 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso paprika
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi (200 g) pakastemaissia
  • 1 prk (70 g) tomaattisosetta
  • 1 prk Koskenlaskijaa, jalapeno-cheddar
Valmistusohje

Ruskista jauheliha tai nyhtökaura ja hienonnettu sipuli kevyesti voissa pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Lisää maissi ja tomaattisose. Kuumenna. Lisää maustettu Koskenlaskija.

Puolita tortillat. Kiepauta leveäksi tuutiksi ja taita alareunaa vähän ylöspäin, jotta pohja sulkeutuu. Laita kupit muffinivuoan syvennyksiin ja täytä. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai tuoresalaatin ja guacamolekastikkeen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit