Texmex-salaatti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Texmex-salaatti

Jaana Kankaanpää
Leiväksi meksikolaisen texmex-salaatin kanssa tarjotaan maissilastuja.

Texmex-salaatti

4 annostaAinekset
  • 1 prk (380 g/230 g) kidneypapuja
  • suolaliemessä
  • 1 tlk (137/227 g) ananaspaloja
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl säilykejalapenoviipaleita
  • 1 kypsä avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pussi jääsalaattia
  • 1 pussi (150 g) texmex-juustoraastetta
  • maissilastuja
Valmistusohje

Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuen ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota sisus lusikalla kovertamalla. Paloittele avokado.

Laita avokadon palat, pavut, ananas­palat, sipulirenkaat sekä jalapeno­viipaleet kulhoon. Valuta päälle sitruunamehu sekä öljy. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

Yhdistä kaikki ainekset juuri ennen tarjoilua. Voit tarjota maissilastut myös eri kulhosta, jotta ne pysyvät rapeina.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit