Pihlaja-amaretto<b> </b> - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Pihlaja-amaretto

Jaana Kankaanpää
Pihlajan silmuista uutettu amarettomainen likööri sopii maisteltavaksi esimerkiksi cantuccinipikkuleipien kanssa.

Pihlaja-amaretto

Ainekset
  • ½ l turpeita pihlajansilmuja
  • ½ l kirkasta viinaa, esim. Suomi-viinaa
  • 1 dl sokeria
Valmistusohje

Kerää pihlajan silmut, kun ne ovat turpeita, mutta lehdet eivät vielä ole auenneet. Pane silmut ja sokeri tiiviskorkkiseen purkkiin tai pulloon. Kaada päälle kirkas viina ja heiluttele, kunnes sokeri liukenee. Anna maustua valoisassa paikassa pari viikkoa. Siirrä kylmään.

Likööriä voi maistella parin viikon maustumisen jälkeen, mutta sen voi antaa maustua useita viikkojakin. Siivilöi likööri ennen käyttämistä tai lahjaksi antamista.

Vinkki: Siivilöidyt pihlajansilmut antavat oivan säväyksen aikuisten jälkiruokiin, esimerkiksi jäätelön tai pannacottan seurassa. Älä siis heitä niitä pois. Ne säilyvät tiiviissä purkissa jääkaapissa useita viikkoja.

Vinkki: Puiden silmujen kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten muista aina kysyä maanomistajalta lupa ennen niiden keräämistä. Parhaiten keräyspaikoiksi sopivat pihlajataimikot, jotka karsittaisiin joka tapauksessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit