Peltokanankaalia ja munavoita - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Peltokanankaalia ja munavoita

Jaana Kankaanpää
Kerää peltokanakaalin kukkanuppuiset varret puhtailta paikoilta. Mehevimmillään ne ovat ennen kukkien aukeamista.

Peltokanankaalia ja munavoita

4 annostaAinekset
  • noin 20 peltokanankaalin kukkanupullista vartta
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 15 g voita
  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 rkl pecorinolastuja
  • ripaus mustapippuria
Valmistusohje

Huuhtele ja puhdista peltokanankaalit hyvin. Valuta.

Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

Veden kuumetessa kuori ja hienonna munat. Sekoita munat huoneenlämpöiseen voihin. Vuole pecorinosta lastuja.

Nosta peltokanankaalit kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Valuta ja anna hetki kuivahtaa. Siirrä varret lautaselle ja lusikoi päälle munavoi. Viimeistele pecorinolastuilla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Peltokanankaalin kukkanupullisia varsia voi valmistaa ruuaksi varsiparsakaalin tapaan ja väkevän sinappiset lehdet sopivat rucolan tapaan käytettäväksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit