Kurkku-fenkolisalaatti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kurkku-fenkolisalaatti

Sanne Katainen
Kauniit astiat tekevät salaatista entistä juhlavamman.

Kurkku-fenkolisalaatti

10 annostaAinekset
  • 2 l erilaisia salaattilaatuja revittynä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 kurkku
  • 1 fenkoli
  • 1 nippu (150 g) retiisejä
  • 1 ps (200 g) herneitä
Kastike
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Lisäksi
  • noin 2 dl krutonkeja eli paahdettuja leipäkuutioita
Valmistusohje

Levitä huuhdellut ja kuivatut salaattiainekset tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon myös hienonnettu basilika.

Leikkaa huuhdeltu kurkku pitkittäin halki. Kuopaise pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku, fenkoli ja retiisit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla ja levitä salaattiseoksen päälle. Lisää vadille myös sulaneet herneet.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pirskottele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se kastikekannusta. Ripottele päälle krutongit tai tarjoa ne erikseen, jos haluat pitää salaatin gluteenittomana.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit