Jälkimarinoitu porsaanfilee - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Jälkimarinoitu porsaanfilee

Sanne Katainen
Porsaanfilee on juhlaruokaa.

Jälkimarinoitu porsaanfilee

10 annostaAinekset
  • 2 (à 500 g) porsaan sisäfileetä (maustamaton)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 rkl dijoninsinappia
Marinadi
  • 1 punasipuli
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • ¾ tl valkopippuria
  • ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohje

Ota porsaanfileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruuanlaittoa. Poista fileistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pinnat talouspaperilla.

Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista huoneenlämpöiset possunfileet kauttaaltaan. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sivele fileet kauttaaltaan sinapilla.

Kypsennä fileitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (sisälämpötila noin 65 astetta). Anna vetäytyä ja jäähtyä folion alla.

Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna punasipuli. Kumoa kulhoon ja sekoita joukkoon loput marinadiainekset.

Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet takaisin uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua vähintään tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit