Savustettu siika ja raikas tomaattikastike - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Savustettu siika ja raikas tomaattikastike

Sanne Katainen
Lämminsavustettu siika tarjoillaan raikkaan tomaattikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Savustettu siika ja raikas tomaattikastike

10 annostaAinekset
  • 1 kokonainen savusiika tai 2 pientä
Kastike
  • 3–4 (350 g) tomaattia
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • noin 1 dl korianteria silputtuna
Valmistusohje

Tee ensin kastike. Pese tomaatit ja poista kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää joukkoon kevyesti murskatut korianterinsiemenet, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä mausteet ja sokeri. Lisää tomaattikuutiot ja yrttisilppu. Anna lämmetä noin minuutin verran. Tarkista maku.

Poista siian nahka. Nosta kala tarjoiluastialle ja lusikoi jäähtynyttä kastiketta kalan päälle. Tarjoa loppu kastike erikseen kulhosta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit