Raparperi-jäätelömaljat - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Raparperi-jäätelömaljat

Jaana Kankaanpää
Kesäloma alkaa muhkealla jäätelöannoksella. Ensimmäiset mansikat sekä raparperihillo täydentävät vaniljajäätelöpalloja

Raparperi-jäätelömaljat

4 annostaAinekset
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 4 dl mansikoita tai
  • 1 pieni prk säilykehedelmiä, esimerkiksi persikkaa
  • 4 pikkuleipää, esimerkiksi candiskeksejä
  • 2 dl raparperihilloa
Valmistusohje

Viipaloi mansikat tai hedelmät. Murskaa keksit. Kokoa aineksista jäätelöannokset.

RaparperihilloAinekset
  • 1 l (noin 500 g) raparperipaloja
  • 2 rkl vettä
  • 2 ½ dl hillosokeria
  • 1 vaniljatanko
Valmistusohje

Laita raparperipalat ja vesi kattilaan, ei alumiiniseen. Lisää halkaistu vaniljatanko. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti. Nouki vaniljatangon palat pois. Kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit