Raparperi-jäätelömaljat
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Marjat, Hedelmät, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Kesäloma alkaa muhkealla jäätelöannoksella. Ensimmäiset mansikat sekä raparperihillo täydentävät vaniljajäätelöpalloja
Raparperi-jäätelömaljat
4 annostaAinekset- 1 l vaniljajäätelöä
- 4 dl mansikoita tai
- 1 pieni prk säilykehedelmiä, esimerkiksi persikkaa
- 4 pikkuleipää, esimerkiksi candiskeksejä
- 2 dl raparperihilloa
ValmistusohjeViipaloi mansikat tai hedelmät. Murskaa keksit. Kokoa aineksista jäätelöannokset.
RaparperihilloAinekset- 1 l (noin 500 g) raparperipaloja
- 2 rkl vettä
- 2 ½ dl hillosokeria
- 1 vaniljatanko
ValmistusohjeLaita raparperipalat ja vesi kattilaan, ei alumiiniseen. Lisää halkaistu vaniljatanko. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti. Nouki vaniljatangon palat pois. Kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Viipaloi mansikat tai hedelmät. Murskaa keksit. Kokoa aineksista jäätelöannokset.
Laita raparperipalat ja vesi kattilaan, ei alumiiniseen. Lisää halkaistu vaniljatanko. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama minuutti. Nouki vaniljatangon palat pois. Kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.