Raparperibooli - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Raparperibooli

Jaana Kankaanpää
Pakastemansikat korvaavat jääkuutiot raparperiboolissa. Samalla makea mansikka pehmentää raparperin kirpakkuutta.

Raparperibooli

10 annostaRaparperimehu
  • 2 l raparperipaloja
  • 1 l vettä
  • 4 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
Booli
  • 5 dl raparperimehua
  • 5 dl vettä
  • 5 dl omenatäysmehua
  • 1 l sitruunanmakuista kivennäisvettä
  • pakastemansikoita
  • jäitä
Valmistusohje

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon raparperit. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi mehu toiseen kattilaan, sekoita joukkoon sokerit. Kuumenna, kunnes sokerit sulavat. Sekoita boolin ainekset keskenään. Pullota loppu raparperimehu.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit