Broileri-pastasalaatti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Broileri-pastasalaatti

Jaana Kankaanpää
Raparperia voi käyttää myös suolaisiin ruokiin. Tässä salsaksi keitetty raparperi piristää pastasalaattia.

Broileri-pastasalaatti

6 annostaRaparperimarinoitu broileri
  • 2 dl raparperipaloja
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 kokonainen kaneli
  • 300 g maustamattomia broilerisuikaleita
Valmistusohje

Laita ainekset broileria lukuun ottamatta kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Kaada jäähtynyt seos broilerisuikaleiden päälle ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nostele suikaleet marinadista ja kypsennä pannulla voissa. Anna jäähtyä.

Raparperisalsa
  • 2 dl raparperiviipaleita
  • 1 rkl vettä
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni, mieto chili
  • 1 rkl limetin mehua
  • 1 rkl öljyä
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Keitä raparperiviipaleita minuutin verran vedessä. Valuta siivilässä ylimääräinen neste. Hienonna sipuli ja chilipalko pieniksi kuutioiksi. Sekoita limetin mehu, öljy sekä pippuri. Yhdistä salsan ainekset.

Lisäksi salaattiin
  • 5 dl (vihreää) rusettipastaa
  • 1 pussi jäävuorisalaattia
  • ½ ruukkua viinisuolaheinää
  • turkkilaista jugurttia
Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Huuhtele myös viinisuolaheinä ja kuivaa. Sekoita broileri, salsa, pasta sekä salaatit keskenään. Tarjoa lisäksi paksua, maustamatonta jugurttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit