Vaniljainen raparperijuoma - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Vaniljainen raparperijuoma

Sanne Katainen
Raparperijuoma sopii vaikka kesän mocktailehin eli alkoholittomiin cocktaileihin.

Vaniljainen raparperijuoma

noin 2 ½ litraaAinekset
  • 2 l raparperipaloja
  • 1 limetti
  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl sokeria
  • 2 l vettä
  • 1 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen pieniksi paloiksi.

Kumoa raparperipalat isoon kattilaan tai kulhoon. Kuori pesty limetti ohuelti ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja tipauta mukaan. Mittaa mukaan sokeri.

Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada ainesten päälle. Sekoita sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja sitten koko nesteeseen. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi.

Siivilöi juoma ja säilytä kylmässä.

Laimenna tarjottaessa vedellä tai kivennäisvedellä.

Vinkki

Sitruunahappoa saat apteekeista ja hyvin varustelluista kaupoista.

Voit käyttää vaniljatangon uudelleen, kun kuivatat sen välillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit