Vaniljainen raparperijuoma
Juoma, Kasvikset, Kodin juhlat, Säilöntä
Raparperijuoma sopii vaikka kesän mocktailehin eli alkoholittomiin cocktaileihin.
Vaniljainen raparperijuoma
noin 2 ½ litraaAinekset- 2 l raparperipaloja
- 1 limetti
- 1 vaniljatanko
- 5 dl sokeria
- 2 l vettä
- 1 rkl sitruunahappoa
ValmistusohjeHuuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen pieniksi paloiksi.
Kumoa raparperipalat isoon kattilaan tai kulhoon. Kuori pesty limetti ohuelti ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja tipauta mukaan. Mittaa mukaan sokeri.
Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada ainesten päälle. Sekoita sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja sitten koko nesteeseen. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi.
Siivilöi juoma ja säilytä kylmässä.
Laimenna tarjottaessa vedellä tai kivennäisvedellä.
VinkkiSitruunahappoa saat apteekeista ja hyvin varustelluista kaupoista.
Voit käyttää vaniljatangon uudelleen, kun kuivatat sen välillä.
Huuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen pieniksi paloiksi.
Kumoa raparperipalat isoon kattilaan tai kulhoon. Kuori pesty limetti ohuelti ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja tipauta mukaan. Mittaa mukaan sokeri.
Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada ainesten päälle. Sekoita sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja sitten koko nesteeseen. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.