Sushivati - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Sushivati

Sanne Katainen
Sushivati syntyy helpommin kuin yksittäiset pikkupalat.

Sushivati

4–6 annostaAinekset
  • 3 dl (250 g) sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
Liemi
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
Lisäksi
  • 300 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • (salaattia)
Lisäksi
  • 1–2 tl wasabia
  • soijakastiketta
  • garia eli säilöttyjä inkiväärilastuja
Valmistusohje

Huuhtele riisi siivilässä kunnolla ja anna valua rauhassa.

Mittaa kattilaan vesi, riisi ja etikka. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Nostele kypsää riisiä kahdella lastalla, jotta riisistä tulee ilmavaa.

Kaada riisi kulhoon ja kaada päälle riisiviinietikka-sokeri-suolaseos. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Leikkaa kala ohuiksi suikaleiksi. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Sulata herneet lävikössä kuuman veden alla ja anna valua.

Sekoita kulhossa munat, sokeri ja suola. Kuumenna pinnoitettu pannu ja pyyhi se öljyisellä talouspaperilla. Kaada seosta pannulle vain sen verran, että pinta juuri ja juuri peittyy pannua kääntelemällä. Kaada mahdollinen ylimäärä takaisin munaseoskulhoon. Kun munaseos on hyytynyt, käännä toinen puoli paistumaan, mutta älä päästä ruskistumaan. Kumoa lettuset leikkuulaudalle ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

Nostele sushiriisin joukkoon lohipalat, herneet, seesaminsiemenet ja osa munasuikaleista. Lusikoi seos kauniille vadille ja koristele lopuilla munasuikaleilla.

Pane tarjolle wasabitahnaa, soijakastiketta ja inkivääriviipaleita.

Vahvista soijakastiketta wasabilla ja mausta sillä sushiannostasi. Raikasta suuta välillä inkiväärilastuilla.

Vinkki

Voit tehdä riisin myös puuroriisistä. Pese riisiä silloin 3–4 kertaa, kunnes vesi on kirkasta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit