Broileri-nuudelisalaatti - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Broileri-nuudelisalaatti

Sanne Katainen
Ruokaisa, broilerilla höystetty, nuudelisalaatti maistuu yön yli marinoituneena vielä paremmalta.

Broileri-nuudelisalaatti

4–6 annostaAinekset
  • noin 400 g broilerin maustettua rinta- tai ohutleikettä
  • 150 g nuudeleita
  • ½ purjoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • (thai)basilikaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
Kastike
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 (luomu)appelsiini
  • 2 tl inkiväärinjuurta raastettuna
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • (1 rkl seesamiöljyä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
Valmistusohje

Sekoita kastike valmiiksi. Mittaa tarjoilukulhon pohjalle hunaja. Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä pari teelusikallista kuorta hunajan joukkoon. Purista hedelmästä mehu. Lisää se, inkivääriraaste, etikka, öljyt sekä mausteet mukaan ja sekoita kastikkeeksi.

Paista broileripalat pakkauksen ohjeen mukaan. Ota sivuun jäähtymään ja leikkaa suikaleiksi.

Pane nuudelit toiseen kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että nuudelit peittyvät. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Tai valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä ja valuta.

Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Halkaise purjo, huuhtele välit huolella juoksevalla vedellä. Leikkaa purjo tikkumaisiksi suikaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä. Lisää pannulle porkkana- ja purjotikut, kääntele niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hiukan.

Lisää pannulle nuudelit ja kääntele muutama minuutti. Kaada päälle kastike. Kumoa kasvis-nuudeliseos sekä broilerisuikaleet kannelliseen astiaan ja anna jäähtyä ja maustua mieluiten yön yli. Koristele tarjolle korianterilla ja (thai)basilikalla. Nauti kylmänä.

Vinkki

Vuoraa tarjoiluvati halutessasi ensin salaatinlehdillä tai revityllä jäävuorisalaatilla ja kumoa muut ainekset päälle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit