Kylmä kasvissosekeitto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kylmä kasvissosekeitto

Sanne Katainen
Pannulla kuullotetut sipulit antavat keitolle pehmeän aromin.

Kylmä kasvissosekeitto

noin 6 annostaAinekset
  • 1 makea sipuli
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 4 kypsää tomaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 kurkku
  • 1 kasvisliemikuutio tai vastaavasti fondia
  • 4–5 dl tomaattimehua
  • 1 sitruunan mehu
  • 2–3 rkl kurkkusalaattia
  • 1–2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ dl tuoretta basilikaa
  • 2 tl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
Valmistusohje

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipuleita ja anna jäähtyä.

Kalttaa tomaatit kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, ja poista sitten kuoret ja kannat.

Paloittele kasvikset. Kumoa ne sekä sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.

Liuota kasvisliemikuutio tai fondi desiin tomaattimehua. Lisää nesteet sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele annokset basilikalla ja ripottele päälle halutessasi fetamuruja. Lisänä maistuu vastapaistettu patonki.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit