Resepti

Isoäidin salaatti

Jaana Kankaanpää
Happaman makea kastike yhdistetään perinteiseen isoäidin salaattiin.

Isoäidin salaatti

6 annostaAinekset
  • 3 kourallista erilaisia salaatinlehtiä; lehtisalaattia, rucolaa, jääsalaattia
  • 1 (300 g) tuore kurkku
  • 2–3 tomaattia
  • tuoretta oreganoa
  • ruohosipulia
Kastike
  • 2 keitettyä munaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje

Valmista ensin kastike. Erota kypsistä munista keltuaiset. Hiero keltuaiset haarukalla hienoksi ja lisää joukkoon sinappi, sokeri, suola ja etikka. Lisää lopuksi joukkoon jugurtti sekä kerma vatkattuna.

Revi huuhdellut ja kuivaksi lingotut salaatit kulhoon. Halkaise pesty kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Lohko tomaatit. Hienonna valkuaiset. Laita kaikki salaattiaineet kerroksittain kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Kastikkeen voi tarjota myös erikseen.

Vinkki

Tee muunnos vaihtamalla etikan tilalle 2 rkl appelsiinitäysmehua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit