Nokkosletut - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Nokkosletut

Jaana Kankaanpää
Nokkonen tuo väriä ja makua mummolan lettuihin. Luonnonkalasäilykkeestä valmistettu lisäke täydentää letut ruokaisaksi ateriaksi.

Nokkosletut

6–8 annostaAinekset
  • 3 munaa
  • 8 dl maitoa
  • 1 dl nokkossosetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Paistamiseen
  • juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Valmistusohje

Vatkaa maito ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon nokkossose sekä suola. Lisää rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paista taikinasta pannulla pieniä ohukaisia. Tarjoa lisänä luonnonkalalisäkettä.

KalalisäkeAinekset

  • 2 prk (160 g/120 g) luonnonkalaa rypsiöljyssä
  • 1 (150 g) kurkku
  • 1 dl tillisilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje

Hienonna kalapaloja hiukan ja nypi mahdolliset isot ruodot pois. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarjoa nokkoslettujen lisäkkeenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit