Sillipudding - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Sillipudding

Kari Salonen
Sillipudding kypsennetään vesihauteessa ja tarjotaan varhaisperunoiden kera.

Sillipudding

4–6 hengelleAinekset
  • 3 kevytsuolattua tai suolattua sillifileetä, noin 250 g
  • 1 dl voisulaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 munaa
  • hieman sokeria
  • hieman valkopippuria
Valmistusohje

Sekoita kerma ja maito ja pane korppujauhot kermamaitoon turpoamaan.

Vatkaa kananmunat kevyesti.

Hienonna kevytsuolatut sillifileet terävällä veitsellä. Tavallista suolasilliä on ensin liotettava runsaassa kylmässä vedessä.

Sekoita keskenään hienonnettu silli, munavaahto, voisula ja kermamaidossa turvonneet korppujauhot. Mausta seos valkopippurilla (suolasilli myös hitusella sokeria).

Pane seos voideltuun vuokaan ja aseta vuoka uuniin reunalliselle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä ja kypsennä vanukas vesihauteessa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Sillivanukkaan kanssa maistuvat uudet perunat.

Ohje: Kaisa Rantama

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit