MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Grillatut pekoni-broilerinmaksakääröt

Sanne Katainen
Maksa on edullinen ja nopeasti kypsyvä raaka-aine. Miedolle broilerinmaksalle sopii pekonikääre lisämakua antamaan.

Grillatut pekoni-broilerinmaksakääröt

4–5 annostaAinekset
  • 2 pkt (à 300 g) broilerinmaksaa (pakaste)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 pkt (à 170 g) pekonia
  • yrttejä (salviaa, meiramia, timjamia tai oreganoa)
  • (cocktailtikkuja)
Valmistusohje

Valuta sulaneet maksat huolellisesti. Lado maksat työlaudalle ja ripottele päälle hiukan suolaa ja pippuria. Pane maksapalojen päälle 1–2 pientä yrtin oksaa tai lehteä. Kääri maksat pekoniviipaleisiin. Kiinnitä halutessasi cocktailtikuilla.

Grillaa maksakääröjä kuumassa grillissä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Siirrä kääröt grillinkestävään vuokaan ja nosta grillissä epäsuoralle lämmölle noin 200 asteeseen. Anna kypsyä vielä 5–10 minuuttia. Leikkaa yksi käärö puoliksi ja tarkista kypsyys.

Vinkki: Broilerinmaksa on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä hiukan punertava, mutta siitä ei enää tihku kudosnestettä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit