Marinoidut grillikasvikset - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Marinoidut grillikasvikset

Sanne Katainen
Grillikasvikset saavat mausteöljystä pientä potkua pintaansa.

Marinoidut grillikasvikset

5–6 annostaAinekset
  • 1 munakoiso
  • 1–2 kesäkurpitsaa
  • 1 punainen tai keltainen paprika
  • 1 rs herkkusieniä
  • 1 ps grillipaprikoita (Padron -paprikoita)
Marinadi
  • ½–1 l öljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl suolaa
  • 1–2 tl chilihiutaleita
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl yrttejä hienonnettuna, esim. persiljaa tai timjamia
Valmistusohje

Pese kasvikset tarvittaessa. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsat noin ½ cm viipaleiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Suikaloi paprika. Viipaloi herkkusienet. Pienet grillipaprikat käytetään kokonaisina.

Grillaa kasviksiin hyvät grillipinnat, mutta älä päästä palamaan. Nosta palat kulhoon.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kasvisten päälle. Öljyn tulisi peittää kasvikset kokonaan. Nosta kulho jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

Tarjoa marinoituja grillikasviksia savustetun kalan, grillatun lihan tai makkaran kanssa. Kasvikset säilyvät jääkaapissa noin 4 päivää.

Vinkki: Chilihiutaleet antavat marinadille pienen potkun, mutta jos et pidä chilistä, voit jättää sen pois.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit