Aasialaisen mummon kurkut - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Aasialaisen mummon kurkut

Kari Salonen
Mummon kurkkuviipaleet maistuvat uudenlaisilta, kun vaihdat maustepaletin aasialaiseen.

Aasialaisen mummon kurkut

Noin ½ litraaAinekset
  • 2–3 avomaankurkkua tai 1 kasvihuonekurkku
  • ½ limettiä
  • ½ punaista chilipalkoa
  • ½ ruukkua korianteria
Liemi
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl riisi- tai valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ rkl suolaa
Valmistusohje

Huuhtele kurkut, limetti ja chilipalko. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado kurkut ja limetit puhtaaseen lasipurkkiin niin, että ripottelet väleihin chiliviipaleita ja korianterisilppua.

Mittaa kaikki liemen ainekset kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, sulje, hölskytä ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.

Tarjoa kesäisten kalaruokien ja aasialaisten makupalojen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit