Kaalimaa pikkelissä - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kaalimaa pikkelissä

Kari Salonen
Yhdistele erilaisia kaaleja samaan purkkiin ja säväytä maustelientä tuoreella rosmariinilla.

Kaalimaa pikkelissä

Noin 1 ¼ litraaAinekset
  • 200 g keräkaalia
  • 200 g (noin 12) ruusukaalia
  • 100 g (7–8) varsiparsakaalia
  • 50 g lehtikaalia
  • (pari oksaa rosmariinia)
Liemi
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ¾ rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl suolaa
Valmistusohje

Huuhdo kaalit. Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi. Siisti ruusukaalit poistamalla kolhiintuneet päällimmäiset lehdet ja leikkaamalla kannat pois. Viipaloi tai puolita ruusukaalit. Leikkaa isot varsiparsakaalit pituussuunnassa puoliksi. Ohuimmat voit käyttää sellaisinaan. Poista lehtikaalien kova keskiruoti ja silppua lehdet.

Lado kasvikset tiiviisti puhtaisiin lasipurkkeihin (vetoisuus ¾ ja ½ litraa) sopiviksi yhdistelmiksi. Esimerkiksi ruusu-, lehti- ja varsiparsakaaleja yhteen sekä keräkaalisuikaleita ja lehtikaalia toiseen. Väliin voit ripotella rosmariinin lehtiä.

Mittaa pikkelöintiliemen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut.

Kaada kuuma liemi purkkeihin niin, että kasvikset peittyvät. Sulje, jäähdytä ja nosta kylmään maustumaan yön yli.

Tarjoa paistetun makkaran, lihapyöryköiden tai grillattujen kasslerpihvien lisäkkeenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit