Resepti

Välimerellinen kasvispelti

Jaana Kankaanpää
Oliivit ja salaattijuustokuutiot tai feta tuovat välimerellisen tuulahduksen kasvispeltiin.

Välimerellinen kasvispelti

4 annostaAinekset
  • 1-2 (300 g) kesäkurpitsaa
  • 1 (200 g) paprika
  • 2 (200 g) punasipulia varsineen
  • 2 (tuoretta) valkosipulia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl (20 kpl) mustia oliiveja
  • 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
  • tuoretta rosmariinia
Pinnalle
  • tuoretta oreganoa
Valmistusohje

Leikkaa pestyt kasvikset reilun kokoisiksi kuutioiksi. Halkaise valkosipuli keskeltä niin, että kynnet jäävät toisiinsa kiinni. Levitä kasvikset uunipannulle leivinpaperin päälle tai suoraan voideltuun uunipannuun. Sekoita suola ja pippuri kasviksiin. Valele öljyä päälle. Lisää valutetut oliivit ja salaattijuustokuutiot pinnalle. Ripottele vielä tuoretta rosmariinia mausteeksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Silppua tuoretta oreganoa kypsän ruuan pinnalle. Tarjoa lisäksi maalaisleipää tai patonkia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit