Resepti

Kesäkurpitsakakku

Jaana Kankaanpää
Valkosuklaaraidat ja voikukan terälehdet koristavat makeaa kesäkurpitsakakkua.

Kesäkurpitsakakku

noin 20 viipalettaAinekset
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 (200 g) kesäkurpitsa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 200 g voita
Pinnalle
  • valkosuklaata
  • voikukan terälehtiä
Valmistusohje

Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mausteet ja paahdetut siemenet.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa. Sekoita lopuksi voi sulatettuna taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen leipävuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja pursota jäähtyneen kakun päälle valkosuklaaraitoja. Ripottele koristeeksi voikukan terälehtiä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit