Puutarhurin burgeri - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Puutarhurin burgeri

Jaana Kankaanpää
Puutarhurin burgerissa maistuu grillattu kesäkurpitsa sekä vesimeloni.

Puutarhurin burgeri

4 annostaAinekset
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl sumac-jauhetta
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 400 g vesimelonia
Kastike
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 1/2 prk (à 180 g) salaattijuustokuutioita
  • 1/2 rkl mustapippurirouhetta
Lisäksi
  • babypinaattia
Valmistusohje

Hienonna salaattijuustokuutiot haarukalla ja sekoita jugurtin kanssa. Mausta kastike pippurilla. Sekoita sumac-jauhe ja hienoksi raastettu sitruunankuori. Leikkaa kesäkurpitsasta reilun sentin paksuisia kiekkoja. Painele mausteseos kurpitsaviipaleiden pinnoille, molemmin puolin. Leikkaa melonista noin sentin paksuisia kolmioita kuorineen. Grillaa maustetut kesäkurpitsakiekot raidallisiksi kuumalla, öljytyllä parilalla molemmilta puolilta, reilu minuutti. Grillaa myös vesimeloniviipaleiden pintaan grilliraidat nopeasti kuumalla parilalla. Leikkaa kuori pois. Lämmitä sämpylät grillissä.

Levitä kastiketta sämpylän pohjalle. Kokoa päälle kurpitsa- ja vesimeloniviipaleita. Lisää vielä kastiketta ja muutama babypinaatin lehti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit