Kasviskastike - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kasviskastike

Jaana Kankaanpää
Täyteläinen kasviskastike yhdessä maalaisleivän kanssa on mainio iltapala.

Kasviskastike

4 annostaAinekset
  • 1 (250 g) kesäkurpitsa
  • 2 (100 g) porkkanaa
  • 1 sipuli varsineen
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa tai
  • 400 g tuoreita, kypsiä tomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl yrttisilppua oreganosta, persiljasta, ruohosipulstia
Valmistusohje

Kuutioi pestyt kasvikset. Leikkaa myös sipulinvarret pieniksi renkaiksi. Sulata voi pannulla ja lisää kasvikset. Sekoittele pari kolme minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska sekä laakerinlehti, pippuri ja suola. Hauduta kypsäksi. Sekoita valmiiseen kastikkeeseen yrttisilppua. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa. Sopii myös paahdetun leivän päällysteeksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit