Saaristolaisletut - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Saaristolaisletut

Sanne Katainen
Saaristolaislettujen taikinan pohja on sakea mannavelli ja mausteena kardemumma ja vaniljasokeri. Mikä on sinun lempilettuhillosi? Nauti sitä näiden kanssa herkullisena jälkiruokana.

Saaristolaisletut

noin 40 pikkulettuaAinekset
  • 8 dl maitoa
  • ¾ dl mannasuurimoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
Valmistusohje

Kuumenna maito kattilassa ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä puuroon munavaahto, jauhot ja mausteet.

Paista seoksesta pikkulettupannulla pieniä ohukaisia molemmin puolin. Herkuttele ne kermavaahdon ja lempihillosi kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit