MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Pizzapannari

Sanne Katainen
Nopea helpotus pizzanhimoon syntyy peittämällä pannarin pinta pizza-aineksilla.

Pizzapannari

6—8 annostaAinekset
  • 5 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
Päälle
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • noin 5 tomaattia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • noin 50 g pepperoni-salamiviipaleita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
Valmistusohje

Riko kulhossa munien rakenne. Vatkaa joukkoon maito, jauhot ja suola. Anna turvota noin 15 minuuttia.

Voitele iso uunipannu tai vuoka huolella tai vuoraa astia leivinpaperilla. Kaada pannariseos vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kuori sillä välin sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Pese paprikat ja tomaatit. Poista paprikasta siemenet. Leikkaa kasvikset suikaleiksi ja tomaatti viipaleiksi.

Kuumenna pannulla öljy. Kuullota ensin sipulisilppua ja lisää sitten paprikapalat ja anna hautua noin 10 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Nosta uunin lämpö 225 asteeseen.

Levitä puolikypsän pohjan päälle kasvisseos, tomaatti- ja makkaraviipaleet. Ripottele päälle pizzamauste ja juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia, kunnes juusto on saanut pintaansa herkullisen värin.

Herkuttele lämpimänä sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit