Elokuinen marjapannari - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Elokuinen marjapannari

Sanne Katainen
Hieman juhlavampi pannari syntyy, kun käytät kauden marjoja ja lisäät taikinaan kermaa, sokeria ja runsaasti munia.

Elokuinen marjapannari

6 annostaAinekset
  • noin 5 dl kauden marjoja (vadelmia, herukoita, mustikoita)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl maitoa
Valmistusohje

Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n vuoka tai uuninkestävä pannu tai rutista leivinpaperi ja vuoraa pannu sillä. Levitä peratut marjan pannun pohjalle.

Yhdistä kuiviin aineisiin munat sekä keltuaiset ja lopuksi kerma sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina marjojen päälle vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja kullankeltainen.

Koristele pannari tuoreilla marjoilla ja tomusokerituprautuksella. Tarjoa marjaherkku lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit