Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vohvelileipä

Kerrosleipä tai kolmioleipä valmistuu kätevästi vohveliraudalla. Väliin voi laittaa niitä täytteitä, mitä kaapista löytyy.
Kerrosleivän paahtaminen käy helposti, nopeasti ja turvallisesti vohveliraudalla.
Kerrosleivän paahtaminen käy helposti, nopeasti ja turvallisesti vohveliraudalla. Kuva: Carolina Husu

Vohvelileipä

1 annos

Ainekset

  • 2 viipaletta moniviljapaahtoleipää
  • 2 tl rasvaseoslevitettä (voi-kasviöljyseosta)

Täyte 1

  • 1 rkl ketsuppia
  • ripaus pizzamaustetta
  • 1–2 viipaletta kermajuustoa
  • 1 viipale palvikinkkua
  • 1 paprikarengas

Täyte 2

  • 1–2 tl sinappia
  • 1–2 viipaletta juustoa
  • 1 viipale kylmäsavulohta
  • 2 etikkakurkkuviipaletta
  • 1 rkl tillisilppua

Täyte 3

  • 2 tl pestoa
  • 1 viipale tomaattia
  • 1–2 viipaletta mozzarellajuustoa
  • (tuoretta basilikaa)

Täyte 4

  • 2 rkl pähkinä-kaakaolevitettä (esimerkiksi Nutellaa)
  • noin ½ banaania

Valmistusohje

Voitele paahtoleivät levitteellä. Täytä haluamallasi tavalla ja käännä leipäviipaleet yhteen siten, että täytteet jäävät väliin, mutta eivät pursua yli reunojen. Purista leivät yhteen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna vohvelirauta ja paahda kerrosleipää sen välissä noin 2 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja täyte kuumentunut.

Leikkaa halutessasi vohvelileipä nurkasta nurkkaan kahdeksi kolmioksi veitsellä tai saksilla.

Vinkki: Vaihtele leipälaatuja ja täytteitä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.