Resepti

Vohvelileipä

Carolina Husu
Kerrosleivän paahtaminen käy helposti, nopeasti ja turvallisesti vohveliraudalla.

Vohvelileipä

1 annosAinekset
  • 2 viipaletta moniviljapaahtoleipää
  • 2 tl rasvaseoslevitettä (voi-kasviöljyseosta)
Täyte 1
  • 1 rkl ketsuppia
  • ripaus pizzamaustetta
  • 1–2 viipaletta kermajuustoa
  • 1 viipale palvikinkkua
  • 1 paprikarengas
Täyte 2
  • 1–2 tl sinappia
  • 1–2 viipaletta juustoa
  • 1 viipale kylmäsavulohta
  • 2 etikkakurkkuviipaletta
  • 1 rkl tillisilppua
Täyte 3
  • 2 tl pestoa
  • 1 viipale tomaattia
  • 1–2 viipaletta mozzarellajuustoa
  • (tuoretta basilikaa)
Täyte 4
  • 2 rkl pähkinä-kaakaolevitettä (esimerkiksi Nutellaa)
  • noin ½ banaania
Valmistusohje

Voitele paahtoleivät levitteellä. Täytä haluamallasi tavalla ja käännä leipäviipaleet yhteen siten, että täytteet jäävät väliin, mutta eivät pursua yli reunojen. Purista leivät yhteen.

Kuumenna vohvelirauta ja paahda kerrosleipää sen välissä noin 2 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja täyte kuumentunut.

Leikkaa halutessasi vohvelileipä nurkasta nurkkaan kahdeksi kolmioksi veitsellä tai saksilla.

Vinkki: Vaihtele leipälaatuja ja täytteitä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit