Vohvelileipä
Kerrosleipä tai kolmioleipä valmistuu kätevästi vohveliraudalla. Väliin voi laittaa niitä täytteitä, mitä kaapista löytyy.
Vohvelileipä
1 annos
Ainekset
- 2 viipaletta moniviljapaahtoleipää
- 2 tl rasvaseoslevitettä (voi-kasviöljyseosta)
Täyte 1
- 1 rkl ketsuppia
- ripaus pizzamaustetta
- 1–2 viipaletta kermajuustoa
- 1 viipale palvikinkkua
- 1 paprikarengas
Täyte 2
- 1–2 tl sinappia
- 1–2 viipaletta juustoa
- 1 viipale kylmäsavulohta
- 2 etikkakurkkuviipaletta
- 1 rkl tillisilppua
Täyte 3
- 2 tl pestoa
- 1 viipale tomaattia
- 1–2 viipaletta mozzarellajuustoa
- (tuoretta basilikaa)
Täyte 4
- 2 rkl pähkinä-kaakaolevitettä (esimerkiksi Nutellaa)
- noin ½ banaania
Valmistusohje
Voitele paahtoleivät levitteellä. Täytä haluamallasi tavalla ja käännä leipäviipaleet yhteen siten, että täytteet jäävät väliin, mutta eivät pursua yli reunojen. Purista leivät yhteen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna vohvelirauta ja paahda kerrosleipää sen välissä noin 2 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja täyte kuumentunut.
Leikkaa halutessasi vohvelileipä nurkasta nurkkaan kahdeksi kolmioksi veitsellä tai saksilla.
Vinkki: Vaihtele leipälaatuja ja täytteitä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat