Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pätkis-ruudut

Pätkis-patukoista saat hienon mintunmakuiset suklaaruudut, jotka kruunaa tummasuklaakuorrutus ja värikkäät nonparellit.
Pätkis-patukoiden ystävät ihastuvat näihin leivonnaisiin.
Pätkis-patukoiden ystävät ihastuvat näihin leivonnaisiin. Kuva: Carolina Husu

Pätkis-ruudut

noin 12 palaa

Ainekset

  • 150 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 (à 18 g) Pätkis-patukkaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 3 kananmunaa

Kuorrutus

  • 100 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata (esimerkiksi taloussuklaata)

Koristeeksi

  • strösseleitä ja nonparelleja

Valmistusohje

Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) rutistetulla leivinpaperiarkilla. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata rasva leivontakulhossa mikroaaltouunissa pienellä teholla kuvun alla tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Ole tarkkana, ettei kaakaojauhe jää paakkuiseksi.

Rouhi suklaapatukat tai leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita suklaat, jugurtti ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Piirakka on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta piirakka jäähtymään ja tee sillä aikaa kuorrute.

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele tumma suklaa ja kumoa palat kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja nosta kattila pois liedeltä.

Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla ja strösseleillä. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

Vinkki: Jos haluat jättipiirakan, tee kaksinkertainen taikina ja paista se leivinpaperin päällä uunipannulla.