Resepti

Juusto-sipulipiirakka

Jaana Kankaanpää
Karamellisoitu, makea sipulitäyte ja suolainen vuohenjuusto muodostavat yhdessä täydellisen makuparin.

Juusto-sipulipiirakka

uunipannullinen, noin 20 palaaAineksetKermaviilivoitaikina
  • 150 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
Täyte
  • 1 kg salottisipulia
  • 150 g voita
  • 6 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
Päälle
  • 200 g vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • (2 rkl juoksevaa hunajaa)
Valmistusohje

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.

Kuori, halkaise ja silppua sipulit. Kuullota sipulit voissa pehmeiksi, lisää hunaja, sekoita ja anna kypsyä, kunnes pinta saa kauniin värin, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Levitä taikinapohjalle jäähtynyt sipuliseos sekä timjamin lehdet.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle vuohenjuusto viipaloituna ja jatka paistamista noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja levitä pinnalle tuoretta timjamia sekä halutessasi hunajaa.

Puolita annos, jos teet piirakan uunivuokaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit