Resepti

Samettinen kukkakaalikeitto ja rapusalsa

Sanne Katainen
Rapusalsa antaa kukkakaalikeitolle juhlavuutta.

Samettinen kukkakaalikeitto ja rapusalsa

6 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 (noin 400 g) kukkakaali
  • 8 dl vettä
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 prk (250) notkeaa sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija cheddar ruoka & dippi)
  • (suolaa)
Rapusalsa
  • 1 prk (350/170 g) katkarapuja suolaliemessä
  • 1 punainen chili
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ¼ tl sitruunapippuria
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 rkl korianterisilppua
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kumoa sipulisilppu sinne kuullottumaan.

Lohko huuhdeltu kukkakaali ja lisää sipulien mukaan hetkeksi.

Lisää vesi, sooda, liemikuutiot ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä.

Lisää juusto ja soseuta seos sauvasekoittajalla samettisen tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Valuta katkaravut liemestään. Sekoita rapuihin pieneksi hienonnettu chili, josta on poistettu siemenet, limettimehu, öljy, hunaja, pippuri ja yrttisilput.

Tarjoa keitto rapusalsan ja hyvän leivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit