Resepti

Syyscaponata

Sanne Katainen
Mikä onkaan parempaa lisäkettä kuin monien kasvisten sekoitus. Valmista caponata eli sisilialainen kasvismuhennos joko pannulla tai uunissa.

Syyscaponata

6 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 2—3 lehtisellerin vartta
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 dl persiljaa
Valmistusohje

Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo ja leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja lehtiselleri paloiksi.

Sekoita kulhossa kasvisten joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. Levitä ainekset uunipannulle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lisää mukaan oliivit ja persiljasilppu. Tarjoa karitsapullien kanssa.

Vinkki! Jos teet ruuan liedellä: Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää kasvispalat. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon 2–3 dl kasvislientä ja lisää mausteet. Anna hautua kannen alla 15–20 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit