Puolukkainen tuorepuuro - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Puolukkainen tuorepuuro

Carolina Husu
Tuorepuurossa on miellyttävä suutuntuma, kun hiutaleita ei kypsennetä keittämällä, vaan niiden annetaan turvota jääkaapissa yön yli.

Puolukkainen tuorepuuro

1 annosAinekset
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • noin ½ omenaa raastettuna
  • ½ dl puolukoita
  • ripaus kanelia ja/tai kardemummaa
  • noin 2 rkl juoksevaa hunajaa
Päälle
  • 2 rkl cashew- ja pekaanipähkinöitä
  • tuoreita marjoja
  • muutama omenaviipale
Valmistusohje

Sekoita edellisenä iltana kaurahiutaleet, tuoremehu ja jugurtti puurokulhoon. Raasta omena karkealla terällä ja lisää puolukoiden kanssa kulhoon. Mausta kanelilla ja kardemummalla. Makeuta hunajalla makusi mukaan. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin turpoamaan yön ajaksi.

Paahda halutessasi pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Jos haluat kauniin kiiltäviä pähkinöitä, sekoita kuumien pähkinöiden joukkoon tilkka juoksevaa hunajaa.

Kumoa pähkinät aamulla puuroannoksen päälle. Lisää maun mukaan vielä marjoja ja omenaviipaleita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit