Puolukkainen tuorepuuro
1 annosAinekset- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- noin ½ omenaa raastettuna
- ½ dl puolukoita
- ripaus kanelia ja/tai kardemummaa
- noin 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl cashew- ja pekaanipähkinöitä
- tuoreita marjoja
- muutama omenaviipale
Sekoita edellisenä iltana kaurahiutaleet, tuoremehu ja jugurtti puurokulhoon. Raasta omena karkealla terällä ja lisää puolukoiden kanssa kulhoon. Mausta kanelilla ja kardemummalla. Makeuta hunajalla makusi mukaan. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin turpoamaan yön ajaksi.
Paahda halutessasi pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Jos haluat kauniin kiiltäviä pähkinöitä, sekoita kuumien pähkinöiden joukkoon tilkka juoksevaa hunajaa.
Kumoa pähkinät aamulla puuroannoksen päälle. Lisää maun mukaan vielä marjoja ja omenaviipaleita.