Uunimunakas - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Uunimunakas

Carolina Husu
Uunimunakas on maukas ja kätevästi syntyvä aamiaisruoka isolle porukalle vaikka viikonlopun brunssipöytään.

Uunimunakas

6–8 annostaAinekset
  • 10 kananmunaa
  • 1 ½ dl ruokakermaa
  • noin ¾ tl suolaa
  • ¾ tl mustapippuria
  • noin 2 dl palvikinkkukuutioita, paistettuja braatvursteja pätkittynä, ilmakuivattua kinkkua tai meetvurstia paloiteltuna
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 ½ dl emmentaali- tai mozzarellajuustoa raasteena tai fetaa murusteltuna
  • tuoreita yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia)
Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (20 x 30 cm).

Revi tai leikkaa leikkeleet paloiksi. Halkaise huuhdellut tomaatit. Ripottele sattumat tasaisesti vuokaan. Ripottele tai murustele juusto pinnalle.

Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes se on hyytynyt, mutta vielä mehevän kostea. Ripottele pinnalle yrttisilppua. Tarjoa lisänä leipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit