Beigelit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Beigelit

Carolina Husu
Leivo beigelit vähän Amerikan muhkeaa mallia pienemmiksi, niin aamiaistarjottimelle mahtuu muutakin syötävää.

Beigelit

10–12 rinkeliäAinekset
  • ½ pkt (25 g) tuorehiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
Keittämiseen
  • 1 ½ l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl siirappia
Pinnalle
  • seesamin- tai unikonsiemeniä
Täytteeksi
  • tuorejuustoa (Philadelphia tai maustettu piparjuuri/ruohosipuli/kantarelli)
  • kylmäsavulohiviipaleita
  • retiisiviipaleita
  • kapriksia
  • rucolaa
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhoja vähitellen ja vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa ja irtoaa käsistä. Lisää öljy loppuvaiheessa. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja nujerra se. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se kymmeneen tai kahteentoista osaan. Pyörittele palat palloiksi. Tee jauhotetulla sormella reikä taikinapallon keskelle ja pyörittele reikää isommaksi sormen ympärillä, kunnes taikina saa rinkelin muodon. Nosta beigelit leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla lämpimässä noin 15 minuuttia.

Mittaa laakeaan kattilaan tai korkealaitaiseen paistokasariin vesi, suola ja siirappi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Nosta 2–3 rinkeliä kuplivaan veteen ja kypsennä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Nosta beigelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille.

Ripottele kostealle pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Halkaise jäähtyneet rinkelit ja paahda ne. Sivele pinnoille tuorejuustoa ja lisää loput täytteet.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit