Resepti

Punajuurisosekeitto

Sanne Katainen
Punajuurisosekeitto on herkullinen alkupalakeitto, mutta sopii hyvin myös lounaaksi tai päivälliseksi leivän kanssa tarjottuna.

Punajuurisosekeitto

4–6 annostaAinekset
  • 1 kg punajuuria
  • 2–3 varsisellerinvartta
  • 2 dl vettä
  • 2 prk (à 2 dl) paksua ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
Päälle
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä paahdettuina
  • varsisellerinlehtiä
Valmistusohje

Keitä pestyt punajuuret lähes kypsiksi. Aikaa menee juurikkaiden koosta riippuen 30–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

Kuori punajuuret ja lohko kattilaan. Lisää pestyt ja paloitellut varsisellerit, mutta jätä muutama lehti koristeeksi. Lisää vesi, kerma, mausteet ja etikka. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Tarjoa keiton pinnalle ripoteltavaksi kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä sekä hienonnettuja varsisellerin lehtiä.

Vinkki: Saat keitosta vegaanisen, jos vaihdat kerman kotimaiseen kaurapohjaiseen ruokakerman tapaan käytettävään valmisteeseen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit