Juusto-haukipihvit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Juusto-haukipihvit

Sanne Katainen
Mehevien haukipihvien maun salaisuus on sulatejuusto ja ruiskorppujauhot.

Juusto-haukipihvit

noin 20 kplAinekset
  • 1 kg nahattomia haukifileitä
  • 1 prk (250 g) juoksevaa sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija ruoka cheddar
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 3 kevätsipulia tai ½ ruukkua ruohosipulia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
Paistamiseen
  • voita
  • rypsiöljyä
Valmistusohje

Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

Kuumenna pannulla voin ja öljyn seosta ja kypsennä pieni koepihvi. Maista ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.

Muotoile kalamassa kostutetuin käsin noin 20 pihviksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, muutama minuutti per puoli.

Tarjoa ohraton kanssa.

Vinkki: Selätät monen kiireisen päivän ruokakriisin, jos valmistat juusto-haukipihvejä kerralla ison satsin ja pakastat niitä sopivissa annoksissa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit